FAAD

L’Escola de Meritxell implementa el sistema centrat en la persona per millorar la qualitat de vida dels usuaris

La família i els amics són un pilar en la vida de les persones. En el cas de les que pateixen una discapacitat poden ser de gran suport. L’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell està implementant un sistema que ha de transformar la manera de prendre decisions de tal manera que la persona se senti part activa del procés.

Des d’inici d’any l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell està implementant un sistema de model d’atenció integral centrat en la persona perquè sigui part activa en la presa de decisions que l’afecten, però quan no pot expresar-les, la família i els amics són de gran ajuda, com insisteix Penélope Castejón, de la Fundación Pilares.

I és que la família, una part important en la vida de les persones es recupera després que durant temps hagués quedat en segon terme en detriment dels professionals per decidir des de temes bàsics a d’altres més delicats. Cures, activitats, el lloc on viuen, tot perquè tinguin una millorar en la seva qualitat de vida, explica la directora tècnica de l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell, Agatha Moya.

Penélope Castejón amb Ángeles López de la Fundació Pilares són les assessores en el desenvolupament del model per a la residència Albó i el centre de dia, però s’aplica en la totalitat d’àrees com el servei d’integració i ocupació laboral i els diferents programes educatius per millorar la seva qualitat de vida.

Informa: Rosa Alberch
Imatges: Anna Romagosa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *