FAAD

El Comú posa punt final al projecte Integra Pirineus per manca d’usuaris

Escrit per: 
M.S.C.

El Comú d’Andorra la Vella ha resolt el conveni amb la Fundació Integra Pirineus que tenia per objectiu ocupar persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social en gestió de boscos i tasques forestals. Segons va explicar la consellera de Social, Ester Vilarrubla, la corporació va optar per prendre aquesta decisió perquè no hi havia una demanda suficient d’usuaris. En aquest sentit va exposar que des del 2014 que es va signar l’acord, “mai n’ha fet ús cap persona d’Andorra”.

Així va explicar que només han realitzat aquestes tasques usuaris de l’Alt Urgell, concretament una colla que va començar a treballar als boscos de la parròquia l’octubre del 2015. Vilarrubla va indicar que abans de posar punt final al projecte es va esperar un temps prudencial i es va contactar amb l’Escola Especialitzada Nostra Senyora de Meritxell per saber si tenia usuaris que se’n podien beneficiar. Tenint en compte que el treball que s’havia de fer era de l’àmbit forestal (poda, neteja de boscos) i que això requeria l’ús de maquinària, amb el risc elevat que aquesta suposa, des del centre van contestar que no tenien el perfil de persones per a aquestes feines. A banda, l’escola ja disposa d’altres programes adequats al tipus d’usuaris que té. A més a més, la corporació va traslladar la proposta a la resta de parròquies, però la resposta també va ser negativa. 

A banda, la consellera va remarcar que el programa requeria una aportació econòmica. Durant el 2014 i el 2015 s’hi va destinar 16.500 euros. Vilarrubla va afirmar que adreçar diners a un projecte d’aquest tipus és positiu, però sempre que algú se’n beneficiï. Així es va optar per rescindir el conveni tenint en compte que les persones amb discapacitat (estava encaminat principalment a gent amb malalties mentals) ja tenen “altres solucions” al país. Al mateix temps va remarcar que el Comú col·labora amb la Fundació Tutelar i l’escola Meritxell en altres projectes. 

En el moment de la signatura del conveni, des de l’escola Meritxell es va destacar que el centre no només proporcionaria mà d’obra sinó que oferiria suport especialitzat perquè el projecte tingués una continuïtat.

bondia.ad 27/03/2017

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *