FAAD

Autea proposa una formació per a docents d’infants de 12 a 18 anys

logo autea1

L’Associació d’Afectats d’Autisme d’Andorra (Autea) ha elaborat una proposta formativa per a mestres, professors i educadors d’infants de 12 a 18 anys. L’entitat preveu presentar-la al ministeri d’Educació per poder-la incorporar al programa formatiu del curs vinent. Aquesta no és la primera formació sorgida des de l’entitat. El juny del 2014 se’n va traslladar una per a mestres i educadors d’infants de 3 a 12 anys. 

El Govern la va acceptar i la va incorporar al programa de formació per als docents i es va dur a terme en el tercer trimestre del curs 2014-2015. Vista la demanda i l’èxit es va tornar a repetir en el primer trimestre d’aquest curs escolar. 

La formació del professorat és un dels aspectes en què l’associació ha fet èmfasi. Darrerament, a través de la FAAD, ho va traslladar al comissari europeu dels Drets Humans durant la seva visita a Andorra. L’Autea assenyala que aquesta ha d’estar adaptada als diferents tipus de discapacitats i que hauria de ser obligatòria per als professionals. Des de l’entitat es va remarcar que “el següent pas per a nosaltres és conscienciar de la necessitat de fer-ne una formació obligatòria per garantir que tot el personal educatiu pugui estar preparat per atendre els nostres fills”. Per això també es considera que aquests continguts haurien d’estar inclosos en el programa de formació continuada.
Una altra de les prioritats de cara a l’any que ve és fomentar activitats de sensibilització sobre el trastorn de l’espectre autista (TEA) adreçades directament als escolars perquè puguin ser membres actius en la inclusió dels alumnes afectats d’autisme. Entre algunes idees que es treballen hi ha la proposta d’incloure en els llibres de lectura obligatòria dels centres de secundària i batxillerat alguns de relacionats amb el TEA com El rastre brillant del Cargol i comptar amb la presència de l’autora. També se suggereix que els escolars participin en la celebració del Dia mundial de l’autisme, concretament a la Setmana del cinema blau amb la projecció de documentals o pel·lícules per als més grans seguides de debats amb especialistes. Per als més petits es planteja buscar contes o dibuixos animats com Caillou, que els mestres poden treballar a l’aula. Des de l’associació es remarca que encara hi ha molta feina a fer en la normalització d’aquest trastorn en la societat.

Bondia.ad 24/06/2016

 

One thought on “Autea proposa una formació per a docents d’infants de 12 a 18 anys

  1. Rosa Mari Sorribes (AMARE)

    Moltes gràcies per la vostra tasca de difusió, és imprescindible per a que la societat, la pública i la privada, en prenguin consciència i obrin en conseqüència.
    Pels adults, com el meu fill, un Asperger, és tard…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *