FAAD

L’Associació de pares d’alumnes de l’Escola Andorrana impulsa una formació en TEA

Una catorzena de  treballadors de cuina i menjador dels centres escolars del sistema educatiu andorrà han rebut avui una formació en TEA impartida per dues psicòlogues especialitzades en aquest trastorn. L’objectiu que es persegueix amb aquesta acció formativa és la de dotar a aquests professionals dels coneixements bàsics que els permeti identificar, entendre i així poder abordar amb més seguretat el comportament d’un nen o nena amb trastorn d’espectre autista.

Les dues psicòlogues especialitzades en TEA que han impartit la formació, Lara Fortó, psicòloga i tècnica del ministeri d’Afers Socials i Judit Sansa, psicòloga del programa Joves per la Inclusió de la Fundació Privada Tutelar d’Andorra, han fet èmfasi en la formació en els trets  característics de la persona amb TEA; en entendre el que el nen o nena necessita i com podem ajudar-lo ; trencar els falsos mites sobre les persones amb TEA i finalment, han presentat cassos pràctics, proposant situacions que es poden donar en l’entorn del menjador per poder gestionar de la forma més correcta la situació.

La presidenta de l’APAEA, la Sra. Elena Leach, entitat que ha impulsat aquesta acció formativa. ha destacat la bona resposta i l’interès dels professionals de menjador i cuina que gestiona l’APAEA que han assistit avui a la formació, “conscients que els coneixements en TEA adquirits en la sessió d’avui els hi pot donar les eines necessàries per abordar i gestionar amb més seguretat certes situacions o comportaments”.

D’altra banda, Autea (Associació d’afectats d’autisme d’Andorra) ha volgut agrair a l’APAEA, al ministeri d’afers socials i a la fundació privada tutelar d’Andorra, l’interès, la col·laboració i implicació en la realització de la formació, “que esperem sigui molt  profitosa pels professionals de cuina i menjador i que de ben segur repercutirà en benefici dels nens i nenes amb TEA que cursen els estudis en els centres del  sistema educatiu andorrà. Afegint que, “per la bona acollida que ha tingut la formació, esperem que es podrà repetir els propers anys no només amb  l’APAEA, sinó també amb el personal de menjador i cuina  d’altres sistemes educatius del país que tenen a les seves aules nois i noies amb TEA, donat que aquests espais són especialment crítics”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *