FAAD

Es constitueix la Comissió de Participació de les Entitats Cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris

Foto: Imatge de la 1a reunió de la COPEC.

Foto: Imatge de la 1a reunió de la COPEC.

El ministre d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha presidit la primera reunió, de caire constitutiva, de la Comissió de Participació de les Entitats Cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris (COPEC), celebrada aquest matí.

La reunió també ha comptat amb la presència del ministre de Salut, Carles Álvarez, la secretària d’Estat d’Afers Socials i Ocupació, Ester Fenoll, i el secretari d’Estat de Salut, Joan Leon, entre d’altres representants del Govern.

La creació de la COPEC està contemplada en la Llei de serveis socials i sociosanitaris del 2014, un text que estipula que s’ha de desenvolupar reglamentàriament, motiu pel qual al mes de juliol es va aprovar el Reglament regulador d’aquesta comissió.

La COPEC és un òrgan consultiu i assessor del Govern per elaborar el Pla nacional de serveis socials i sociosanitaris i per formular propostes de millora en aquest àmbit. Està composta per 22 membres: 11 representants del Govern, i en concret del ministeris d’Afers Socials, Ocupació i Treball, Salut, i Educació, de la Caixa Andorrana de Seguretat Social i del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària; i 11 altres representants de les diferents entitats i institucions de serveis socials i sociosanitaris, i en concret les federacions o entitats que representen les persones amb discapacitats, la gent gran, els infants i joves, les dones, el col•lectiu LGBTIQ i les que tenen caràcter transversal. 

En aquest sentit, avui, a banda d’explicar els projectes, programes i accions que s’han portat a terme o encara s’estan desenvolupant, s’ha presentat als membres de la COPEC el Projecte de reglament regulador de les prestacions tècniques i tecnològiques de serveis socials i sociosanitaris, que sota la forma d’annex estableix i detalla la cartera de serveis.

Aquest Projecte de reglament haurà de ser estudiat ara pels diferents integrants de la COPEC per poder fer les aportacions que es creguin oportunes, les quals s’integraran al text en la mesura en què sigui possible. La voluntat del Govern és que la cartera de serveis socials i sociosanitaris sigui un projecte participatiu i compartit per part de tots els actors implicats. La cartera de serveis descriu i regula totes les prestacions i serveis socials i sociosanitaris que existeixen a Andorra i que es crearan en el futur immediat, i n’especifica amb detall totes les característiques, especificitats i requisits.

govern.ad 21/11/2016

One thought on “Es constitueix la Comissió de Participació de les Entitats Cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris

  1. Rosa Mari Sorribes (Vocal d'AMARE) (Mare d'un Asperger adult amb un 66% de discapacitat)

    Amb la creació de la COPEC i la seva posta en marxa ens arriba una alerada d’aire fresc innovador i ple d’esperança i que pot demostrar com Andorra és solidària i humana envers els més fràgils. Desitjo de tot cor que la seva feina sigui efectiva ja que seran la veu dels que no en tenen i que fins ara no sempre han rebut l’atenció que necessitaven.
    Enhorabona a les persones que ho han fet possible i a aquelles que i treballaran de forma directa!

    Rosa Mari Sorribes (Vocal d’AMARE) (Mare d’un Asperger adult amb un 66% de discapacitat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *