FAAD

Els discapacitats reclamen millores urbanístiques per garantir la seva màxima autonomia

Trencar les barreres per vetllar per la garantia dels drets de les persones amb discapacitat així com la millora en la seva qualitat de vida són els principals objectius de la FAAD. Tot i que Andorra va ratificar el 2013 la convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat, encara hi ha moltes voreres que no s´han rebaixat i que impedeixen l´accés amb cadira de rodes.

En els darrers anys la legislació en matèria de discapacitat s’ha endurit i els diferents països han hagut de fer front a una sèrie de millores urbanístiques per garantir que les persones amb mobilitat reduïda es puguin desplaçar amb la màxima autonomia possible. Malgrat la normativa, moltes d’aquests millores no s’han regulat dins del termini.

Aquesta i altres mesures, que poden semblar insignificants, compliquen molt el dia a dia de les persones amb algun tipus de discapacitat. El fet que una vorera no estigui rebaixada, impedeix que els usuaris amb cadires de rodes puguin creuar pels passos de vianants habilitats i hagin de prendre altres alternatives.

Respectar els senyals de trànsit, les línies marcades a la via o les places d’aparcament per a minusvàlids quan circulem és també un element clau.

Informa: Hèctor Romance Imatges: Marc Oferil

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *