FAAD

DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER. Dedicat a l’amic Pere Valls.

september-21-is-world-alzheimers-day-bannerHola Pere,

Saps, bé suposo que on ets ho saps i ho veus tot, però per si de cas t’ho recordo. Avui és el dia mundial de l’Alzheimer. L’any passat no hi erets, estaves al Clínic, i avui “cabronàs” tampoc hi ets. La veritat que no hi ets ni tornaràs a ser-hi, però eppppp aquí et tenim present, com si hi fossis.

Havia pensat en dedicar-te un llarg discurs com aquells que tu feies. L’altre dia vaig assistir a la inauguració del curs de l’EENSM. Una de les ponents, la Dra. Pilar Rodríguez, ens va fer una conferència remarcant el que tu sempre vas defensar i ens vas fer defensar: la dignitat de les persones. Però heus ací que quan tu ho deies, vam sentir veus de que clar això de la dignitat cal calibrar-ho i no n’hi ha per tant, etc. Està a les hemeroteques si ho voleu buscar. Ara resulta que és la paraula de moda i a més perquè ens ho ha dit una persona de fora. Tio baixa i tornar-los-hi a explicar. Ja pots veure que hem trigat potser més de dos anys a que se n’adonin, però ha arribat, però hem perdut dos anys… Ja m’enrotllo… paro. Pera que m’oblidava, dos coses : que sapigos que lo Cap va dir la setmana passada que posaria més personal al Cedre…ah i que el Govern ha concertat places residencials i places de centre de dia a Salita i a Clara Rabassa. La sorpresa és que no són per persones amb discapacitat són per gent gran.

Com deia al principi volia fer un discurs llarg, però no, poques ratlles per donar-te un petit regal de la meva part. Un regal que he trobat a la xarxa i que de ben segur resumeix el que defenses per als malalts de l’Alzheimer. El missatge és molt clar: cal investigació global, però cal que tots nosaltres difonem el que és aquesta malaltia,l’epidèmia del segle XXI. Ja em torno a enrotllar…paro.

Només dir-te que segurament allà on ets ja hauràs après anglès, però com que no me n’has dit res, m’he permès posar-te al vídeo subtítols en la nostra llengua oficial (com he pogut. que el meu anglès és nivell -0). De ben segur si estiguessis aquí ens hauries passat un missatge molt semblant.

Apa que ho disfrutis i ja em diràs si t’ha agradat.

Jacint RISCO

Per activar els subtítols en català premeu el primer quadre abaix a la dreta dins del quadre del vídeo.

One thought on “DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER. Dedicat a l’amic Pere Valls.

  1. Rosa Mair Sorribes (Vocal d'AMARE) (Mare d'un Asperger adult amb un 66% de discapaciat)

    Molt emotiu i alhora realista Cinto, segur que en Pere se n’hagés sentit cofoi. El vídeo és molt interessant,, l’hauríem de visionar a cada casa, ja que l’Alzheimer pot arribar-nos a qualsevol de nosaltres sense avisar…

    Una forta abraçada als afectats i a les seves famílies i tota la meva solidaritat!

    Rosa Mari Sorribes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *