FAAD

Cicle de xerrades: ”com alimentar-se davant una malaltia crònica?

 
El passat dijous 6 de juliol, la FAAD ha ofert una xerrada sobre nutrició, orientada a les persones que pateixen algun tipus de malaltia crònica. Una dieta antioxidant rica en verdures i evitar els aliments processats ajuda a tenir millor qualitat de vida.
 
Les malalties cròniques són aquelles que tenen una llarga durada i que en alguns casos poden empitjorar amb el pas del temps. Tot i això, no sempre implica que hi hagi d’haver un deteriorament progressiu i en conseqüència pèrdua de qualitat de vida del malalt. Un dels factors clau és l’alimentació, sobretot en les persones que pateixen algun tipus de discapacitat, per les quals es recomana seguir una bona dieta antiinflamatòria, antioxidant i beneficiosa per a l’intestí. “Si la mobilitat és reduïda haurem de tenir en compte una restricció calòrica. S’han de potenciar els aliments d’origen vegetal, greixos saludables com l’oli d’oliva, o els aliments integrals. Però sobretot, que a la base de l’alimentació hi predominin aliments vegetals”, explica la dietista i nutricionista Berta Jiménez com a pautes bàsiques.

Abans de seguir una dieta els especialistes recomanen una pauta d’alimentació personalitzada, ja que cada persona es comporta de manera diferent. Entre els consells es recomana incloure en la dieta aliments frescos i de procedència ecològica, evitar els greixos no saludables i els aliments processats i que en el menú no faltin mai verdures i hortalisses amb varietat de colors.

Font: Andorra difusió

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *