FAAD

Què és l’Autisme?

Els trastorns de l’espectre autista (TEA) no són poc habituals. Afecten aproximadament 1 de cada 150 infants. Poden aparèixer a qualsevol família, independentment de l’origen ètnic o de la classe social i poden anar associats a altres problemes com ara el retard mental i l’epilèpsia, entre d’altres.
Les persones amb TEA no tenen cap discapacitat física evident, el que fa molt difícil la seva detecció i la comprensió per part de la gent que no coneix el problema, fet que provoca una gran angoixa a les seves famílies.

AUTISME
L’AUTISME ES CURA?: Com indica la seva definició, estem davant de trastorns o síndromes, no de malalties i per tant no tenen cura. Tanmateix les seves habilitats i qualitat de vida poden augmentar significativament si s’apliquen les teràpies adequades.

DIAGNÒSTIC: Tot i que són molt difícils de detectar abans de l’any i mig de vida, quan més aviat es faci el diagnòstic, millors són les perspectives de les persones afectades que rebin un suport apropiat.

SE’LS POT AJUDAR?: Una educació personalitzada i un suport estructurat de tot l’entorn, coordinats per professionals especialitzats poden fer que els afectats progressin de manera remarcable, ajudant-los a maximitzar les seves habilitats i a aconseguir un major potencial quan siguin adults. La família i l’escola poden exercir una enorme influencia si entenen la natura del trastorn i apliquen les tècniques adequades.
Les persones afectades de TEA i les seves famílies necessiten un ajut intensiu i sostingut per poder desenvolupar el màxim possible les seves capacitats i facilitar la dura tasca familiar de conviure amb aquesta discapacitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *