FAAD

Andorra, en la conferència de les Nacions Unides sobre els drets dels discapacitats

Albert Llovera ha participat en un acte centrat en la inclusió de les persones amb discapacitat per mitjà de l’esport

 

Una delegació andorrana, encapçalada pel director d’Afers Socials, Xavier Cañada, acompanyat de l’ambaixadora Elisenda Vives, ha participat a la 10a sessió de la Conferència dels Estats part del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat, que té lloc lloc a la seu de les Nacions Unides a Nova York del 13 al 15 de juny, segons informa el Govern en un comunicat. 

El Conveni de les Nacions Unides relatiu als drets de les persones amb discapacitat va ser ratificat per Andorra l’11 de març del 2014. Es tracta d’un instrument jurídic que pretén promoure i defensar els drets de les persones amb discapacitat, tenint present totes les àrees on poden veure vulnerats els seus drets.

El debat general de la desena sessió de la Conferència dels Estats part del Conveni s’ha centrat en el paper de les organitzacions que representen al col·lectiu de les persones amb discapacitat en la implementació del Conveni. Cañada, en la seva intervenció al debat general, ha destacat l’experiència obtinguda arran del procés participatiu amb les entitats socials que representen al col·lectiu de les persones amb discapacitat del país, realitzat per mitjà de les reunions periòdiques del Consell Nacions de Discapacitats (Conadis).

Aquesta participació considera que ha permès preveure algunes de les propostes del col·lectiu de les persones discapacitades en el projecte de llei de mesures urgents per a l’aplicació del Conveni relatiu als drets de les persones amb discapacitat, que actualment es troba a tràmit parlamentari després de la seva aprovació pel consell de ministres el passat 30 de març. 

De la mateixa manera, el director d’Afers Socials, ha tingut l’ocasió d’informar d’algunes de les mesures que preveu el projecte de llei, com la modificació de dotze lleis nacionals per tal d’optimitzar l’aplicació i la implementació del conveni i de les mesures ja en marxa per afavorir la integració de les persones amb discapacitat.

En el marc de la conferència, Andorra, juntament amb Mònaco i San Marino, i en col·laboració amb Unicef i la Unesco-ICSSPE, han organitzat un esdeveniment paral·lel a la Conferencia centrat en la inclusió de les persones amb discapacitat per mitjà de l’esport.  L’acte, que ha comptat amb la participació destacada del conegut esportista andorrà Albert Llovera, ambaixador de bona voluntat de l’Unicef, ha permès mostrar les polítiques nacionals dels petits estats en favor de la inclusió de les persones amb discapacitat per mitjà de l’esport.

L’esportista ha pogut explicar als assistents la seva experiència personal sobre el trencament d’estereotips i percepcions per mitjà de l’esport. Així mateix, Albert Llovera, acompanyat per la presidenta d’Unicef Andorra, Marta Alberch, i per l’ambaixadora d’Andorra, Elisenda Vives, també ha impartit una xerrada a l’Escola Internacional de Nova York sobre la seva experiència com a esportista d’elit.

Font: Diari ARA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *